marți, 19 noiembrie 2013

19 noiembrie


Cartea de mai sus mi-a pus cateva probleme, am adormit de vreo doua ori in timp ce citeam primele pagini, pana la urma am hotarat sa o reiau de la inceput, poate reusesc sa tin minte cine ce face, cui ii scrie si cum se numeste...dupa ce am trecut de etapa asta dificila povestea a prins aripi si am terminat cartea in doua zile, in pauzele dintre pictat, uitat la televozor, tusit si gatit pranzul.
Este fermecatoare,desi se precipita putin de tot la sfarsit, si nu pune mari intrebari la care sa reflectezi adanc, insa descrie viata sub ocupatia germana si curajul celor multi si nestiuti, precum si o poveste de dragoste atipica. 
Cum spunea cineva, este o carte de citit pe vreme ploiasa, sigur iti ridica moralul si te face sa te simti norocos ca nu ai trecut printr-un razboi, ca locuiesti intr-o casa placuta, ai ce manca si ai tai sunt in viata.
Ramai si cu dorinta de a afla mai multe despre insula Guernsey si despre alte locuri si alti eroi necunoscuti ce s-au sacrificat in timpul razboiului pentru binele altora.
O lectura placuta de 3-4 stele.
Recomandare: de citit cand esti singura, ploua si ai un pahar de vin alaturi, focul arde in soba si pisica s-a tolanit langa picioarele tale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu