marți, 26 martie 2013

26 martie

"I can handle this, I thought. All of us are subjected to somebody else's power at some point. So once in a while you kiss ass. So what ? Either you make your peace with that early, or you end up living your life as a crank and a misfit."

Sue Grafton - H for Homicide


Mda, cam asta e problema: nu e om sa nu fi fost supus la presiuni din partea cuiva mai puternic, fie ca este vorba despre relatia parinte-copil, angajat-sef, sotie-sot, prieten-prieten, etc, totdeauna cel puternic il striveste pe cel slab si-l manevreaza cum vrea el. Ai doua posibilitati: sa faci ce spune Sue Grafton sau sa-ti iei jucariile si sa pleci in alta parte unde este posibil sa treci prin acelasi proces.
Poate avem de invatat de la lupi si maimute, toata viata lor este doar ierarhie, supunere, supravietuire, asta este si ideea de haita sau grup, faci parte de acolo ai masa asigurata si poti supravietui mai mult  timp decat singur, dar...trebuie sa kiss ass; imi aduce aminte de un grup de politicieni dintr-o tara pe care o cunosc, se numesc senatori si deputati......

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu