vineri, 1 februarie 2013

1 februarie 2013

Incepe sa fie ridicol: tot auzi despre cum trebuie sa mananci sanatos, sa reduci colesterolul mancand numai legume, bolile de inima mancand numai carne de pui si peste, cancerul band tone de ceai verde samd..... Dar cum se face ca englezii care beau tone de ceai verde si negru fac cancer ? Si cum este posibil ca aceiasi britzi sa faca atac de cord cand mananca doar vita si nu se ating de carnea de porc cu grasime ? Cum se intampla de francezii care ineaca totul in unt sunt mai sanatosi ? Iar chinezii care prajesc tot ce apuca in wok au putine cazuri de cancer ? Si cum de n-am avut colesterol 50 de ani in Romania desi ma indopam cu slanina, carnati, tobe, sunci si fripturi de porc cu slana de un deget ? Nemaipomenind ca nu suport alt ceai decat de plante si asta numai cand ma apuca junghiurile si ametelile ?
O prietena din America mi-a trimis un link cu o dieta demna de un ierbivor, cica nici puiul, pestele si fructele de mare nu mai sunt sanatoase. Mi se pare total aiurea; daca tot trebuie sa mor intr-o zi nu vad de ce nu m-as bucura de ce-mi ofera viata pana atunci, inloc sa ma infometez si sa ma hranesc cu razachii....Sunt de acord cu salatele si legumele, dar alaturi de putina carne cu care sa se asorteze. Sunt de acord cu moderatia, dar dieta mea o sa fie intotdeauna dupa pricipiul: din toate cate putin cu multa placere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu