vineri, 8 iunie 2018

Din categoria #imi creste tensiunea

De vreo zece zile e o palavrageala nervoasa pe toate canalele de televiziune, politica, si iar politica...ne-am transformat intr-o tara de politicieni fara mandat fara sa observam cum trece timpul si fara sa bagam de seama ca buzunarele noastre tot goale raman. Noroc cu Roland Garros, dar zilele astea si la asta ne pricepem toti, cata frunza cata iarba. Dar la ce nu se pricepe romanul? La arta, mon cher, la arta. Ca sa iti cumperi reproduceri de la Ikea dupa nu stiu ce tablouri expuse la Luvru, cand numai in Bucuresti exista peste 100 de galerii de arta, mici sau mari, cu picturi pentru toate buzunarele si gusturile, mai inspre clasic sau avangardist, este o mare greseala, daca nu cumva "tradare de tara", ca tot e la moda mon cher.
Este pacat sa se piarda talentele, sa fie nevoiti sa se reprofileze sau sa plece din tara. Cati dintre noi am avut jobul pe care ni l-am dorit si care ne-a facut existenta placuta? 10%? Poate mai putin. Sa fie asta drumul tinerilor de astazi, li se pregateste aceeasi soarta din cauza nepasarii si ignorantei noastre? Ce fascinant e sa urmaresti balacareala politicienilor cu diplome fabricate si limba de lemn, in timp ce totul se duce de rapa in jurul nostru.....
E tarziu mon cher, va las, miting placut maine; norocul meu ca nu locuiesc in Bucuresti, dar daca as fi acolo maine m-ati gasi intr-o galerie de arta, biblioteca sau magazin cu antichitati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu