vineri, 28 martie 2014

Citesc o carte despre un om normal, cu defecte, ganduri impudice, izbucniri de egoism....

Citesc o carte despre un om normal, cu defecte, cu ganduri impudice, cu izbucniri de egoism,etc. M-am plictisit sa aud numai despre oameni nepatati si sa citesc recenzii bazate pe simpatii pentru caractere imaculate. In viata nu intalnesti numai oameni perfecti si este imposibil ca in 60-80 de ani de viata sa nu fi calcat macar de vreo 10 ori stramb cu consecinte stiute de toti sau numai de tine.


William Boyd s-a nascut in Accra, Ghana on 7th March, 1952 si  si-a petrecut tineretea in Nigeria unde mama lui lucra ca invatatoare  iar tatal era doctor. 

A absolvit Nice University (Diploma of French Studies) si Glasgow University (MA Hons in English and Philosophy). Apoi s-a mutat la Jesus College, Oxford in 1975 unde si-a terminat teza de doctorat  avand ca subiect viata si opera lui Shelley. Pentru o scurta perioada a lucrat  la New Statesman magazine, apoi s-a intors la Oxford ca profesor predand literatura contemporana la St Hilda's College (1980-83). In acest timp i-a fost publicat primul roman, A Good Man in Africa(1981). Pana la urma a renuntat la profesorat in favoarea carierei de scriitor.
Boyd este casatorit cu Susan pe care a intalnit-o in perioada studentiei; ei i-a dedicat toate romanele scrise. Isi impart timpul intre America, UK si castelul din Bergerac unde produc vinuri premiate.
Informatie preluata de pe www.goodreads.com.


Nu am terminat inca, sunt pe la jumatatea cartii, dar pot spune ca este extrem de bine scrisa, nu a existat niciun moment in care sa-mi fi pierdut interesul; este atat de aproape de viata reala incat uneori te intrebi daca nu cumva tot ce este scris acolo este purul adevar sau imaginatia lui Boyd, daca nu cumva chiar asa s-au intamplat lucrurile, caci nu pare imposibil deloc. Este scrisa ca o autobiografie si trece de la o adolescenta banala la scene din primul razboi mondial, asa cum nu le intalnim decat rareori descrise, ca sa continue cu efuziuni si plictiseli din viata de cuplu, cu copii de crescut, impletite cu imagini provocate de halucinatia stralucitoare din industria filmului. Titlul are legatura cu Confesiunile lui JJ Rousseau.

Nota: Citesc cartile in varianta Kindle in limba engleza, nu stiu daca sunt editate in limba romana si ce titluri au, costa mult mai putin sa le cumpar via Amazon decat publicate pe suport de hartie si livrate de acasa; chiar daca iubesc varianta tiparita, cu siguranta m-ar ruina financiar. Imi place sa-mi dau cu parerea cam pe la jumatatea cartii cand sunt inca "prinsa" in desfasurarea ei; in plus n-are rost sa repovestesc cartile dupa ce le citesc, as strica surpriza.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu