sâmbătă, 11 mai 2013

11 mai

Nici posturile de televiune britanice nu sunt cine stie ce smecherie, dar cel putin ce se spune la stiri ramane acolo, nu se mai continua, repeta si infrumuseteaza in zeci de alte emisiuni, talk show-uri si alte mascarade.
Sunt emisiuni pentru toata lumea, si pentru cei carora le place sa-si spele rufele in public sau sa-si exhibe vulgaritatea, dar si pentru cei interesati in istoria propriei tari, in gradinarit, crafting, arta, muzica, etc. Sunt si multe emisiuni gen concurs, de tot felul, si stupidute si cu nivel ridicat de dificultate unde trebuie sa stii mai mult decat ce a mai facut in ultimul tmp una dintre blondele fara creier si cu tate mari.
Daca te uiti la ce trebuie poti sa intelegi ca o tara, indiferent care este aia, iti poate oferi un mediu propice pentru o afacere de succes, o cariera care sa te faca fericit, un mod extraordinar de a-ti petrece timpul liber,etc.
Ma tot gandesc la iubitorii de manele de acasa....muzica asta nu este romaneasca, nu are nicio traditie in Romania, nu provine din vreun mediu muzical cu radacini seculare pe teritoriul tarii, este doar o facatura care place unora. Pipitele care se vantura pe micul ecran sunt tot facaturi. Stiristii nu sunt nici ei departe. Tampenia pe care o repeta unii ca la televizor se arata doar ce cere populatia, nu are nicio acoperire. Populatia este diversa, cu gusturi diverse, cu talente diverse; daca vrem ca tinerii sa stea in tara ar trebui sa le aratam ca exista si altceva decat scandaluri, mita, fraude, vulgaritate si incultura.
De ce nu se vorbeste despre lucruri interesante, despre oameni obisnuiti care au mici afaceri de succes, despre sportivi talentati, artisti extraordinari, oameni care vor sa schimbe ceva, persoane care au hobbiuri si interese, etc ? De ce nu exista asociatii care sa ajute cu adevarat pe cei cu probleme, de exemplu persoane care sufera atacuri cerebrale si nu-si mai pot relua vechiul loc de munca, dar sunt capabili sa faca altceva, asta ca sa dau un exemplu ? De ce nu se organizeaza evenimente sportive in folosul celor talentati intr-un domeniu, dar prea saraci pentru a putea continua ? De ce nu se vorbeste despre cine suntem noi cu adevarat ? De ce se minte la nesfarsit ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu