luni, 4 martie 2013

4 martie 2013

Dupa ce-am gasit asta m-am gandit sa il tratez pe C. cu ceai de busuioc; nu pot spune ca mi-a placut in mod deosebit, dar l-am incercat ca tratament la o tuse rebela (ramane de vazut daca are efect).
Se implinesc ceva ani de la cutremurul din 1977, n-am uitat, nici n-as avea cum, am trecut prin ceva emotii atunci.
Ploua, au inceput ploile, toata saptamana este compromisa: nu pot picta, nu pot coase, nu pot iesi la plimbare; da, sigur, stiu, e necesara pentru agricultura, dar nu creste nimic aici, totul se aduce cu tirurile din alte tari, le-as trimite lor ploile astea interminabile, sa le fie de folos.
Am facut bookingul la zbor, alt an, alta venire acasa, imi trece timpul intre o venire si alta, uite asa mai trece un an....cand povestesc despre acasa trebuie sa ma gandesc intai in ce an s-a intamplat evenimentul respectiv, apoi povestea merge firesc, se desfasoara scurt, pe perioada petrecuta acolo. Intr-o zi o sa vin doar pentru mine, acum o fac pentru M. care se apropie de 90 de ani si pentru cele doua prietene grav bolnave.
N-am mai citit de mult poezie, am insa pe wish list cartea asta si asta.
Astazi am inceput " Agent Zigzag", interesanta, desi am vazut recent documentarul cu acelasi subiect, este insa captivanta, numai buna pentru zile ploioase aromate cu ceai de busuioc.

2 comentarii:

  1. Sper sa nu uit; in fiecare toamna imi propun ca in primavara sa cultiv una-alta; acum adaug, spre neuitare, si busuiocul...

    RăspundețiȘtergere
  2. Si cimbrul ar fi bun pentru diverse, in afara de aromat sarmalele...

    RăspundețiȘtergere